کمپانی مشهور لوازم الکترونیک کرهای یعنی ال جی (LG) از ویژگیهای پلتفرم بلاک چین خود پرده برداری کرد. کمپانی ال جی نام بلاک چین خود را با الهام از شاهکار لئوناردو داوینچی یعنی مونالیزا، موناچین (Monachain) گذاشته است. جالب است بدانید مونا چین از ترکیب دو کلمه مونا (Mona) به معنی ملکه و چین (chain) نشاندهنده عبارت بلاک چین گرفته شده است، به این ترتیب ال جی پلتفرم بلاک چین خود را ملکهی بلاک چینها میداند. به این ترتیب اعضای موناچین به طیف وسیعی از خدمات به منظور توسعه کسب و کار خود دسترسی خواهند داشت.
اولین بار از اواسط سال ۲۰۱۷ میلادی خبر راه اندازی پروژه موناچین در سایتهای کرهای منتشر شد و کاربردهای گسترده و منحصر به فرد آن برای کسب و کارها معرفی شد. ال جی با توجه سابقه درخشان و طولانی در صنعت الکترونیک بدون شک میتواند یک رقیب بزرگ در این بازار برای دیگران محسوب شود.
وظیفه ایجاد و توسعه پلتفرم موناچین بر عهده یکی از شرکتهای تابعه ال جی به نام LG CNS قرار داده شده است. با توجه سابقه فعالیت های LG CNS در زمینه فناوری اطلاعات و برون سپاری فرایندهای کسب و کار اعلام حضور این شرکت در اتحادیه صنعت بلاک چین باز (Open Blockchain Industry Association) از ماه گذشته در صدر اخبار قرار گرفت. کمپانیهای بزرگی نظیر مایکروسافت، آی بی ام و هیوندای هم از اعضای این اتحادیه محسوب میشوند.
موناچین با استفاده از پلتفرم Corda توانست یک پلتفرم داخلی ایجاد کند بسیاری از مشکلات لجستیکی که کسب و کارهای امروزی با آن مواجه هستند را کاهش دهد. پلتفرم موناچین در برگیرنده خدماتی مانند سیستم تایید هویت دیجیتال، سیستمهای انتشار ارز دیجیتال و پروتکلهای مدیریت زنجیره تامین است.
یکی از ویژگیهای منجصر به فرد موناچین یکپارچگی پروتکل تایید هویت غیرمتمرکز (DID protocol) است. این پروتکل به کاربران اجازه میدهد با استفاده از یک هویت دیجیتال از دستگاههای هوشمند خود به طور مستقیم پول انتقال دهند یا قبوض خود را پرداخت کنند.
کاربرد هویت دیجیتال زمانی است که یک کاربر قصد استفاده از پلتفرمهای سنتی را داشته باشد. این پلتفرمها به شدت از قوانین شناسایی مشتری (KYC) و ضد پولشویی پیروی میکنند و کاربران برای استفاده از این پلتفرمها باید هویت خود را ثابت کنند.
LG CNS به کاربران موناچین امکان استفاده از این خدمات بدون نیاز به سیستمهای دیگر را فراهم میکند.
یکی از دغدغههای سیستمهای تایید هویت دیجیتال امکان فریب دادن این سیستمها است. پروتکل (DID protocol) از دادههای بیومتریک پیشرفتهای مانند اثرانگشت، تشخیص چهره، تشخیص صدا و استفاده میکند که از امکان دسترسی به دادههای کاربران جلوگیری میکند. در واقع وقتی این سه رمز بیومتریک باهم به کار گرفته شود امکان هک کردن و نفوذ به دادههای کاربران غیرممکن خواهد بود.
یکی دیگر از ویژگیهای کم نظیر موناچین توانایی ایجاد کیف پول دیجیتال با امکان دسترسی به خدمات مالی سنتی است. طبیعی است کسب و کارهایی که از ارز دیجیتال استفاده میکنند نیاز به کیف پول دیجیتال هم دارند، به همین علت اغلب پلتفرمهای مبتنی بر توزیع غیرمتمرکز، کیف پول دیجیتال هم ارائه میدهند اما تعداد محدودی از آنها امکان دسترسی به خدمات مالی سنتی را فراهم میکنند.
توسعه دهندگان موناچین با بستن قرارداد با موسسات مالی و بانکهای متعدد در کره جنوبی امکان همکاری بین کسب و کارها و بانکّها از طریق ارزهای دیجیتال را فراهم کردند و همین موضوع باعث منحصر به فرد بودن موناچین نسبت به سایر کیف پولهای دیجیتال شده است.
LG CNS پروتکلهای مدیریت زنجیره تامین بلاک چین را به طور مستقیم در پلتفرم موناچین به کار برده است. تکنولوژی بلاک چین یک فناوری عالی برای مدیریت زنجیره تامین محسوب میشود که به کسب و کارها اجازه میدهد تا سیستم تولید و توزیع خود را در لحظه نظارت کنند.
شرکت آی بی ام اوایل سال جاری یک پلتفرم نظارت بر زنجیره تامین مبتنی بر بلاک چین راهاندازی کرده است که به کمپانیها اجازه میدهد در لحظه بتوانند کل فرآیند تولید خود را نظارت کنند. به گفته سخنگوی موناچین ال جی از این قابلیت در پلتفرم موناچین بهره خواهد برد.
یکی از موانع توسعه ارزهای دیجیتال نگرانی دولتها بابت سواستفادههای مالی از این داراییهای دیجیتال است. به همین خاطر موناچین قابلیتهای هماهنگ با سیاستهای دولت کره جنوبی ارائه کرده است که به کاربران اجازه میدهد تا ارزهای محلی صادر کنند و با استفاده از سیستم بتوانند پرداختهای خود را انجام دهند. این خدمات میتواند بسیاری از مشکلات لجستیکی دولت کره جنوبی را با کاهش هزینههای عملی برنامه های خدماتی سادهتر کند. به این ترتیب موناچین میتواند خدمات بهتری در زمینه ارز دیجیتال به مردم کره جنوبی ارائه کند.
LG CNS در کنار خدماتی که بیان شد یک مرکز امور مالی دیجیتال ایجاد کرده است که به متخصصان فینتک کمک میکند تا تجربهّهای خود را با هم به اشتراک بگذارند. LG CNS با سرعت به پیشرفت و تحقیقات خود در زمینه خدمات مالی آینده مانند هوش مصنوعی و رباتیک ادامه میدهد و پیش بینی میشود مرکز اقتصادی آن تا پایان سال جاری بیش از ۲۰۰ نفر کارمند خواهد داشت.
جالب است بدانید ال جی تنها شرکت بزرگی نیست که علاقهمند به استفاده و توسعه فناوری بلاک چین است. در ماه اوریل سال جاری یکی دیگر از تولیدکنندگان کرهای لوازم الکترونیک یعنی سامسونگ هم پلتفرم بلاک چین خود به نام Nexledger را راهاندازی کرده بود. این پلتفرم سال آینده در زمینه خدمات لجستیکی حمل و نقل کره جنوبی فعالیت خواهد کرد.
به نظر میرسد حضور شرکتهای بزرگ در صنعت بلاک چین میتواند سرعت پیشرفت این فناوری را بیشتر کند و شاید در آینده نه چندان دور خدمات مبتنی بر بلاک چین بیش از پیش در زندگی ما احساس شود.
نظر شما در زمینه صنعت ارز دیجیتال و فناوری بلاک چین چیست؟ به نظر شما در آینده نزدیک میتوانیم شاهد حضور این فناوری در کشور عزیزمان ایران باشیم؟