
برنامه ریزی فریلنسینگ موضوعی است که هر فریلنسری باید به آن توجه کند. همهی ما از یک جایی کسب و کار فریلنسینگ خود را رشد دادهایم و برای بیشتر ما، این فریلنسینگ هم زمان با درس خواندن یا شغلی دیگر بوده است که به صورت تمام وقت یا پاره وقت، انجام شده است.
به عنوان مثال، شخصی بوده که پیش از آنکه تمام نیروی خود را به فریلنسینگ اختصاص دهد، به صورت پاره وقت در دپارتمان پرینت دفتر تامین یک فروشگاه، مشغول به کار بوده است. همانطور که مشتاقید هر چه زودتر به صورت تمام وقت به فریلنسینگ خود مشغول شوید؛ اما باید نکاتی کلیدی را بدانید و آن برنامه ریزی فریلنسینگ است تا با اجرای دقیق آن، شانس خود را برای آغاز فعالیت فریلنسینگ بالا ببرید.
این موضوعی است که در این نوشته به آن اشاره میشود: «نکاتی در مورد کشش لازم برای شروع فعالیت فریلنسری خود، در حالی که شغل دیگری دارید یا در مدرسه مشغول هستید.» حتی اگر هیچ یک از نکات گفته شده را رعایت نمیکنید؛ با این حال، در این نوشته نکاتی گفته شده است که میتواند به راه اندازی کسب و کار فریلنسری شما کمک کند.
چگونگی برنامه ریزی فریلنسینگ
مهم نیست که شغل دیگری دارید، به تحصیل در مدرسه یا دانشگاه مشغول هستید یا هیچ کدام از این دو؛ در ابتدا باید بفهمید که کسب و کار فریلنسری خود را چگونه انجام میدهید.
به طور مثال: چگونه درآمد کسب میکنید و چگونه فریلنسینگ خود را پس از اجرای آن به سطح دیگری ارتقا میدهید؟
این سوالات پایه و مهم را از خود بپرسید تا در فهم بهتر شغل فریلنسینگ به شما کمک کند:
- آیا تحت نام خود (خویش فرما) مشغول به فعالیت هستید؟ یا اینکه در کسب و کار دیگری ثبت نام میکنید و تحت نام آن برند (شرکت با مسئولیت محدود) مشغول به فعالیت میشوید؟
- تخصص شما چیست؟ به طور مثال: طراحی گرافیک، توسعهگر شبکه، عکاسی، نویسندگی و …. سعی کنید که خدمات خود را به زمینههای خاصی محدود کنید: مثلا آیا شما در طراحی تی-شرت، ساخت وبسایت رستوران، عکاسی عروسی یا ویرایش کتاب الکترونیکی، تخصص دارید؟
- مشتریان شما چه کسانی هستند و چه برنامهای برای کمک به آنها دارید؟ با خدماتی که محدود شده است، دوست دارید که با چه کسانی کار کنید؟ چه ارزشهایی دارید که مختص شماست؟ به طور مثال: اگر در طراحی لباس متخصص هستید، دوست دارید برای چه کسانی طراحی کنید؟ مراسمهای سازمانی، موسیقیدانها یا شرکتهای تولید پوشاک؟
- چه نوع بازاریابی را برای پیدا کردن جامعهی هدف خود مد نظر دارید و چه نتایجی از آن باید حاصل شود؟ یک هدف مشخصی را با عدد برای خود تعریف کنید؛ مثلاً بگویید که در ماه با ۴ مشتری کار میکنم. حتی میتوانید این برنامه ریزی را دقیقتر و ریزتر انجام دهید، مثلاً با ۵ درصد از رستورانهای نزدیک در فاصلهی ۳۰ کیلومتری شهر ارتباط برقرار میکنم.
- برای اینکه به هدف نهایی سالانهی خود برسید، در ماه چقدر درآمد باید داشته باشید؟ در مورد هزینههای شخصی و کسب و کار، تخمین بزنید و آن را بر ۱۲ (تعداد ماههای سال) تقسیم کنید. آن عدد را به عنوان نقشهی راه داشته باشید تا بتوانید به هدف سالانهی خود برسید. به عنوان موضوعی در بحث فروش، مطمئن شوید که در مورد میزان درگیری خود در بحث فریلنسینگ، درک درستی کسب کردهاید.
- تنوع منابع درآمدی شما چگونه است؟ مشتریان هستند که پول قبض شما را تأمین میکنند، اما برای آنکه درآمد شما به سطح پایداری برسد باید منابع درآمدی گوناگونی در اختیار داشته باشید. برای داشتن مثالی مبهم و خام در این مورد میتوان به فعالیت در زمینهی فروش محصولات دیجیتال در بازار خلاقانه اشاره کرد که شامل محصولات قابل مشاهده و لمس مانند تی شرت یا پرینتها میشود یا مواردی چون نوشتن کتاب الکترونیکی یا توسعهی خدمات مبتنی بر اشتراک میشود.
اگر زمان لازم را برای درک مناسب از کسب و کار فریلنسری خود سپری کنید و اهداف جزئیتر و دقیقتری را نشان دهید؛ برای رسیدن به شغل فریلنسینگ موفق، شانس بیشتری دارید.
اختصاص زمان برای برنامه ریزی فریلنسینگ
هنگامیکه فهمیدید چگونه فریلنسر شوید، درآمد داشته باشید و در طول زمان رشد کنید؛ باید شروع کنید زمانی را به طور جداگانه برای کسب و کار فریلنسری جدید خود اختصاص دهید.
اگر چه داشتن شغلی دیگر باعث داشتن منبع درآمد پایدار در کنار فریلنسینگ میشود، اما مانع از تولید است؛ پس اهمیت این موضوع مشخص میشود که باید زمان برنامه ریزی شدهای را به تنهایی برای فریلنسینگ خود اختصاص دهید.
میتوانید زمانی را در روزهای تعطیل، شبانگاه، صبح زود یا آخر هفته به این موضوع اختصاص دهد. ۲۴ ساعت در روز وجود دارد؛ پس زمان خود را هوشمندانه مدیریت کنید و هر وقت میتوانید کار کنید.
ضروری است که زمانی را به طور ثابت در برنامه برای کار شخصی در نظر بگیرید. اگر به آن پایبند نباشید، هر چند سخت به نظر میرسد اما به هیچ وجه به فکر آغاز کاری در حوزهی فریلنسینگ نباشید. موفقیت فریلنسینگ ۱۰۰ درصد به خود شما بستگی دارد؛ زیرا هیچ کس به جز شما نمیتواند باعث رشد آن شود.
پشتیبانی از فعالیت های فریلنسینگ
بزرگترین مزیت داشتن یک شغل در کنار آغاز فعالیت فریلنسینگ این است که میتوانید با استفاده از درآمد پایدار به ایدههای فریلنسینگ خود بپردازید.
اگر در حال حاضر به شغل دیگری مشغول هستید، به هیچ وجه این مبلغ تضمینی را از دست ندهید. برخی از افراد شغل خود را از دست میدهند و مجبور میشوند که هر چه سریعتر به فعالیتهای فریلنسری خود سر و سامان ببخشند. این افراد دیگر از مزیت داشتن درآمد پایدار برخوردار نیستند که بتواند به خواستههای خود یا حتی فامیل کمک کند.
اگر در حال حاضر شغلی دارید، از این زمان گذار استفاده کنید و فعالیتهای فریلنسری خود را منظم کنید. هر چه را برای راه اندازی کسب و کار خود نیاز دارید، یاد بگیرید. روی مهارتهای خود تمرین کنید و فهرستی از مشتریان احتمالی خود تشکیل دهید.
خروج از کار فعلی برای برنامه ریزی فریلنسینگ تمام وقت
زمانی میرسد که شما آمادگی کامل را برای آغاز فریلنسینگ دارید و نیاز است که در این مورد از شغل ثابت خود دست بکشید. این موضوعی عالی است! اما تا حدی ترسناک است…
مهمترین نکته در اینجا، ترک به موقع و در شرایط مناسب کار است. کارفرمای سابق شما، منبع باارزش و بزرگی از ارتباطات را برای شما به ارمغان میآورد و در برخی موارد، آخرین کارفرمای شما، اولین مشتری شما خواهد بود.
«پیش از تصمیم به اجرای خروج، مطمئن شوید که تمامی جوانب را سنجیدهاید.» آیا جنبهای از پروژه یا اهداف فریلنسینگ وجود دارد که با داشتن موقعیت لوکس درآمد ثابت، نیاز به مطالعهی بیشتر داشته باشد؟ آیا مبلغ کافی برای مواقع اورژانسی یا ماههای سخت مالی کنار گذاشتهاید؟
هنگامیکه کل کسب و کار فریلنسری خود را برنامه ریزی کردید و پیش خود به این نتیجه رسیدید که وقت فریلنسر شدن است؛ آنگاه آمادهی پرش هستید. کافی است که از موقعیت کاری فعلی خود دست بکشید، باقی به تلاش شما بستگی دارد…
سوالات مهم در مورد برنامه ریزی فریلنسینگ
برای برنامه ریزی فریلنسینگ قبل از هر چیز باید به سوالات زیر پاسخ دهید:
شرایط فریلنسری فعلی شما چگونه است؟ آیا به عنوان دانش آموز به فریلنسری مشغول هستید؟
آیا شغلی دیگر دارید و در عین حال به داشتن کسب و کاری در مدل فریلنسری فکر میکنید؟
و مهمترین سوال، قدم بعدی شما چیست؟
وبسایت ما چگونه میتواند به شما کمک کند؟
چه موضوعاتی را پوشش دهیم تا زندگی حرفهای و شغلی شما آسانتر بشود؟
چه منابع اطلاعاتی نیاز دارید؟
هرگونه سوال یا نظری در مورد فریلنسینگ و دورکاری دارید میتوانید از طریق وبسایت نیک پرداخت با ما به اشتراک بگذارید.
با سلام
مطالبتون خیلی مفید است
در صورت امکان سایت های کاریابی ایرانی برای فریلینسرینگ و دور کاری را هم معرفی کنید