هیات وزیران با هدف تسهیل فضای کسبوکار در کشور و رفع سردرگمی فعالان حوزه استخراج رمز ارز ، کنترل و برنامه ریزی دولتی بر فعالیتهای استخراج رمز ارز، شفافسازی، ساماندهی و سلامت فعالیتهای این حوزه و حفاظت از منابع عمومی در حوزه برق و انرژی، نسبت به تعیین تکلیف تجهیزات استخراج رمزارز موجود در کشور تصمیمگیری و ، تصویب نامه موضوع تعیین تکلیف تجهیزات استخراج رمز ارز موجود در کشور را اصلاح کرد.
به گزارش نیک پرداخت و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیات دولت، هیات وزیران به پیشنهاد مشترک وزارت نیرو و بانک مرکزی، تصویب نامه موضوع تعیین تکلیف تجهیزات استخراج رمز ارز موجود در کشور را اصلاح کرد. تصویب این دستورالعمل از شهریور ماه گذشته در دستور کار هیات دولت قرار داشت و با تصویب آن در کمیسیونهای مختلف دولت در نهایت تابستان از سوی هیات وزیران تصویب و در مهر ماه اصلاحیه آن اجرا شد.
مفاد اصلاحیه تجهیزات استخراج رمز ارز
بر اساس این اصلاحیه، رمز ارزهای استخراج شده براساس مجوزهای صادره این تصویب نامه صرفاً برای تامین ارز واردات کشور و براساس مقرراتی که بانک مرکزی تعیین می کند، قابل مبادله خواهند بود. همچنین، استخراج کنندگان باید رمز ارز دست اول تولید شده را تا سقف مجاز و به صورت مستقیم (بدون واسطه) به کانال های معرفی شده بانک مرکزی عرضه نمایند.
افزون بر این، سقف مجاز رمز ارز استخراج شده و قابل مبادله توسط هر واحد استخراج کننده، براساس میزان انرژی مصرف شده از سوی آن واحد، طبق دستورالعملی که توسط وزارت نیرو تدوین می شود، تعیین و به صورت دوره ای به بانک مرکزی اعلام می گردد.
بیشتر بخوانید: ورود هیجانانگیز پیپال؛ روزی خوش برای بیتکوین و رمزارزهای دیگر
اصلاحیه قبلی شامل چه مواردی بود؟
چندی پیش طبق اصلاحیه دیگری کلیه دارندگان دستگاههای استخراج رمزارز (ماینر) مکلف شدند حداکثر ظرف مدت یک ماه از زمان اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، نسبت به ثبت مشخصات هویتی خود به همراه تعداد و نوع دستگاههایی که در مالکیت آنها میباشد، در سامانهای که وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین مینماید، مطابق فرم موجود در این سامانه اقدام نموده و حسب مورد از طریق درگاه پرداخت اینترنتی تعبیه شده در همین سامانه، نسبت به پرداخت کلیه حقوق و عوارض دولتی اقدام کنند.
دارندگان دستگاهها مکلفند از تاریخ اعلام فهرست مذکور، ظرف مدت یک ماه، تمام دستگاههای خود را به مراکز یاد شده تحویل دهند یا نسبت به أخذ مجوز فعالیت اقدام نمایند. مراکز تحویل گیرنده نیز مکلفند رسید تحویل را در سامانه مذکور بارگذاری کنند. نگهداری از دستگاهها در مراکز فاقد مجوز، ممنوع است.
منبع: تحلیل بازار
خوشحال می شویم نظرات و پیشنهادات خود را در این خصوص با ما در میان بگذارید