ارز ترون

ارز ترون چیست؟ راهنمای جامع معرفی و خرید ارز TRX

در سال‌های اخیر پروژه‌های ارز دیجیتال متعددی معرفی شدند که هدف آن‌ها توسعه بیشتر حوزه کریپتوکارنسی و برطرف کردن مشکلاتی از قبیل توانایی پردازش‌های سریع، ارزان و در مقیاس بالا است. ترون یکی از مهمترین و موفق‌ترین پروژه‌ها در این زمینه است که در سال ۲۰۱۷  راه‌اندازی شد و حالا به یکی از جذاب‌ترین و پرکاربردترین ارزهای دیجیتال و بلاکچین تبدیل شده است. در ادامه این مطلب از نیک پرداخت قصد داریم به معرفی کامل ترون، نحوه کار آن و بررسی آینده این ارز دیجیتال بپردازیم.

ترون چیست؟

به طور خلاصه ترون یک ارز دیجیتال بر پایه بلاک چین است که  توانایی پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (DApp) را دارد. در حقیقت ارز ترون (TRX) توکن بومی بلاک چین ترون (Tron Network) است که امکان اجرای برنامه‌ها و نقل و انتقالات مالی در شبکه ترون را میسر می‌کند.

از جمله ویژگی‌هایی که ترون را به یک ارز برجسته تبدیل می‌کند، مقیاس‌پذیر بودن آن است که به توانایی پردازش بیش از ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه را امکان‌پذیر می‌کند. در حال حاضر ترون یکی از فعال‌ترین و ارزان‌ترین روش‌های انتقال استیبل کوین تتر (USDT) محسوب می‌شود.

تاریخچه ترون

ترون در سال ۲۰۱۷ توسط جاستین سان (Justin Sun)  و با هدف ایجاد اینترنت غیرمتمرکز طراحی شد. در ابتدا، ارز دیجیتال ترون، به‌ صورت آزمایشی روی بلاکچین اتریوم (پروتکل ERC-20) راه‌اندازی شد و در ۲۵ ژوئن ۲۰۱۸، با راه‌اندازی بلاک چین ترون به شبکه اصلی خود مهاجرت کرد. در ماه می سال ۲۰۱۹ و تنها طی ۳۱۹ روز ترون موفق شد  رکورد تعداد تراکنش‌های بیت کوین را بشکند.

جاستین سان چهره شاخص ارز ترون که دو بار توسط مجله فوربز (Forbes) در فهرست ۳۰ ثروتمند و کارآفرین برتر زیر ۳۰ آسیا قرار گرفته بود، پیش از طراحی ترون در تیم توسعه ریپل (XRP) حضور داشت و همین امر باعث شد ارز ترون خیلی زود به عنوان یک ارز آینده‌دار مورد توجه قرار بگیرد. هر چند جاستین سان در دسامبر سال ۲۰۲۱ از سمت خود به عنوان مدیر عامل ترون استعفا کرد.

در زمان نگارش این مطلب یعنی ماه ژوئن سال ۲۰۲۲، ارز ترون با ارزش بازار بیش از ۷ میلیارد دلار در رده سیزدهم با ارزش‌ترین ارزهای دیجیتال بازار قرار گرفته است.

ارز ترون
جاستین سان چهره شاخص ارز ترون

بلاک چین ترون چگونه کار می‌کند؟

ترون ابتدا به عنوان یک توکن در بلاک چین اتریوم ایجاد شد، اما خیلی زود موفق به طراحی بلاک چین منحصر به فرد برای خود شد و به شبکه ترونی که در حال حاضر فعال است مهاجرت کرد. به همین دلیل ترون ویژگی‌هایی مانند قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را از اتریوم به ارث برده است.

جالب است بدانید شبکه ترون داده‌ها را در سه لایه پردازش می‌کند.

  • در لایه اصلی شبکه ترون، دستورالعمل‌هایی که به زبان جاوا یا سالیدیتی نوشته شده است را محاسبه و به ماشین مجاری ترون منتقل می‌کند.
  • در لایه کاربردی توسعه دهندگان اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، کیف پول و … را استفاده می‌کنند.
  • و در لایه ذخیره سازی برای ثبت، ضبط و تقسیم بندی داده‌های بلاک چین به کار می‌رود.

بیشتر بخوانید: بیت کوین چیست؟ راهنمای کامل و ساده خرید و فروش بیت کوین

ارز ترون قابل استخراج است؟

بهتر است بدانید ترون از الگویتم اثبات سهام محول شده (DPoS) بهره می‌برد و قابل استخراج یا همان ماینینگ نیست. برخلاف الگوریتم اثبات کار (PoW) در شبکه بیت کوین که برای تایید تراکنش‌ها و استخراج کوین جدید نیاز به مصرف انرژی زیادی دارد، در شبکه ترون تایید تراکنش‌ها از طریق الگوریتم اثبات سهام محول شده (delegated Proof-of-Stake) انجام می‌شود.

در روش اثبات سهام افرادی که دارای مقدار مشخصی ارز دیجیتال هستند می‌توانند دارایی خود را وثیقه گذاری (Stake) کنند و در فرآیند اعتبارسنجی و تایید تراکنش‌ها را انجام دهند. این افراد در ازای تایید تراکنش‌ها پاداش دریافت می‌کنند. در شبکه ترون هم که از روش اثبات سهام محول شده استفاده می‌کند، همه افراد کار اعتبارسنجی را انجام نمی دهند بلکه یک نفر را به عنوان نماینده انتخاب کرده و وظیفه تایید تراکنش را به او محول می‌کنند. به این ترتیب تعداد اعتبارسنج‌ها کمتر شده و سرعت تایید تراکنش بیشتر می‌شود.

جالب است بدانید در این فرآیند ترون جدیدی تولید نمی‌شود، بلکه این ارزها قبلا تولید شده است. بر اساس داده‌های سایت کوین‌مارکت‌کپ (CMC) از ۱۰۰ میلیارد توکن ترون، در حال حاضر بیش از ۹۲ میلیارد توکن در گردش قرار دارد.

ارز ترون
ارز ترون راهکاری برای ایجاد اینترنت غیرمتمرکز

چه چیزی ارز دیجیتال ترون را منحصر به فرد می‌کند؟

همانطور که گفتیم ارز دیجیتال شبکه ترون یا همان Tronix که با نام اختصاری (TRX) نمایش داده می‌شود، سوخت لازم برای اجرای برنامه‌ها را تامین می‌کند و وظیفه نقل و انتقالات در شبکه ترون را بر عهده دارد. اما ترون ویژگی‌هایی دارد که آن را به یک ارز آینده‌دار تبدیل کرده است.

  • اینترنت غیرمتمرکز

یکی از ایده‌های جذاب طراحی ارز ترون که در وایت‌پیپر آن عنوان شده است، ایجاد اینترنت غیرمتمرکز است، تیم توسعه ترون عقیده دارند اینترنت در حال حاضر تحت تسلط غول‌های بزرگی مانند فیسبوک، یوتیوب و اپل قرار دارد و کاربران که مهمترین تولیدکنندگان محتوا در اینترنت هستند سهم چندانی از درآمد این حوزه ندارند، اما ارز ترون این امکان را فراهم می‌کند که کاربران بتوانند به صورت مستقیم و بدون واسطه به تولید کنندگان محتوا پاداش دهند.

  • سرعت پردازش تراکنش‌ها

نکته جذاب دیگر در مورد ترون سرعت پردازش تراکنش‌ها در این شبکه است. در حالی که بسیاری از کاربران از هزینه بالای تراکنش در شبکه‌های بیت کوین و اتریوم گلایه دارند، توسعه دهندگان ترون مدعی هستند این شبکه در حال حاضر توانایی پردازش ۱۰۰۰ تراکنش در ثانیه را دارد که در مقایسه با ۱۵ تراکنش بر ثانبه برای اتریوم و تنها ۳ تراکنش در ثانیه برای بیت کوین رقم قابل توجهی است.

  • الگوریتم اثبات سهام محول‌شده

ویژگی بارز دیگر برای ترون استفاده از الگوریتم اثبات سهام است که نیاز به مصرف انرژی را کاهش می‌دهد. الگوریتمی که اتریوم در سال‌های اخیر به دنبال راه‌اندازی آن برای شبکه خود بوده است.

  • نقشه راه مدون

و شاهد یکی از مهمترین عوامل موفقیت ترون نقشه راه شفاف و دقیق آن است که آینده درخشانی را برای ترون متصور است، نقشه راه ترون از ۶ فاز تشکیل می‌شود که از سال ۲۰۱۷ آغاز شده و قرار است در سال ۲۰۲۳ فاز نهایی ترون اجرایی شود:

در ادامه به بررسی ویژگی‌های کلیدی هر مرحله به صورت مختصر اشاره می‌کنیم:

  • Exodus پلتفرم رایگان برای توزیع، ذخیره سازی و محتوای همتا به همتا.
  • Odyssey در نظر گرفتن مشوق‌های اقتصادی برای تولید و بهینه سازی محتوا.
  • Great Voyage (سفر بزرگ): قابلیت عرضه اولیه به صورت شخصی.
  • Apollo تولید توکن‌های شخصی برای تولیدکنندگان محتوا.
  • Star Trek راه اندازی یک پلتفرم پیش بینی و بازی غیرمتمرکز
  • Eternity دستیابی به توانایی جمع‌آوری کمک‌های مالی و درآمدزایی بر اساس رشد جامعه

تاریخچه قیمتی ترون

ارز ترون که در سال ۲۰۱۷ تنها با قیمت ۰/۰۰۱ دلار عرضه شده بود، تنها پس از چند ماه و در ژانویه ۲۰۱۸ به ۰/۳ دلار رسید و سود هیجان‌انگیزی را نصیب سرمایه‌گذاران خود کرد. پس از ان ترون با کاهش قیمت روبرو شد. قیمت ۰/۳ دلاری همچنان بالاترین قیمت تاریخ یا همان ATH ترون محسوب می‌شود.

جاستین سان و تیم توسعه ترون اعتقاد دارند، ارزش ارز ترون می‌تواند در آینده نزدیک به ۲ دلار هم برسد، هر چند با توجه به شرایط بازار در زمان نگارش این مطلب (اواسط سال ۲۰۲۲) کمی دور از انتظار خواهد بود. با این حال پس از تکمیل شدن نقشه راه ترون و شروع شدن چرخه گاوی جدید انتظار داریم ترون جهش قیمتی قابل توجهی را تجربه کند.

ارز ترون
قیمت ارز ترون

از کجا ترون بخریم؟

از آنجایی که ترون یک ارز دیجیتال شناخته شده و محبوب است، بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی و خارجی از این رمزارز پشتیبانی می‌کنند. اگر قصد دارید از صرافی ارز دیجیتال داخلی استفاده کنید، به راحتی می‌تواند از پلتفرم‌های خرید و فروش ارز دیجیتال به وسیله کارت‌های بانکی اقدام به خرید ترون کنید.

همچنین اگر قصد استفاده از صرافی‌های خارجی را دارید ولی امکان خرید به کمک انواع کارت‌های اعتباری بین‌المللی را ندارید، می‌توانید از سرویس‌های ایرانی استیبل کوین تتر را خریداری کنید و با انتقال آن به صرافی خارجی به ترون تبدیل کنید. همچنین می‌توانید این ارز دیجیتال را از طریق سرویس خرید و فروش ارز دیجیتال نیک پرداخت با کارت بانکی خریداری کنید. اگر قصد نگهداری طولانی مدت ارز ترون را دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را به کیف پول ارز دیجیتال یا والت خود انتقال دهید.

این مطلب راهم مطالعه کنید: راهنمای جامع نقد کردن بیت کوین به ریال

کیف پول‌های معتبر ترون

پیش از این که ترون از بلاک چین اتریوم به شبکه اختصاصی خود مهاجرت کند برای نگهداری از باید از والت‌های اتریومی استفاده می‌کردیم اما حالا ترون روی شبکه اصلی فعالیت می‌کند باید از کیف پول‌های مخصوص ترون استفاده شود.

سایت رسمی ترون «Tron.network» چندین کیف پول ارز دیجیتال را برای نگهداری از ترون پیشنهاد داده است که از مهمترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • کیف پول نرم افزای TronLink
  • کیف پول نرم افزاری imToken
  • کیف پول نرم افزاری TrustWallet
  • کیف پول سخت افزاری Ledger

آخری مورد یعنی کیف پول لجر را می‌توانید به راحتی از طریق این لینک از سایت نیک پرداخت سفارش دهید. توصیه می‌کنیم اگر مبلغ دارایی‌های شما  قابل توجه است حتما برای نگهداری از دارایی خود از کیف پول‌های سخت افزاری استفاده کنید. ضمنا به هیچ وجه کلید خصوصی یا کلمات بازیابی کیف پول‌های خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.

ارز ترون
انواع کیف پول برای نگهداری ارز ترون

جمع‌بندی

در این مطلب به طور خلاصه به تاریخچه ارز ترون و هدف از پیدایش آن اشاره کردیم و متوجه شدیم ترون که ابتدا روی شبکه اتریوم فعالیت خود را آغاز کرد، خیلی زود موفق به ایجاد بلاک چین اختصاصی خود شد. شبکه ترون با قابلیت مقیاس‌پذیری بالا که امکان پردازش ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه را می‌دهد با پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های متمرکز به یک شبمه تاثیرگذار در بین بزرگان ارزهای دیجیتال تبدیل شد. فراتر از این‌ها ایده جذاب وصل کردن تولیدکنندگان محتوا به کاربران و ایجاد اینترنت غیرمتمرکز WEB 3 ترون را به یک پروژه آینده‌دار تبدیل کرده است.

در پایان پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که قصد خرید یا سرمایه‌گذاری ارز ترون را دارید و به دنبال راهی مطمئن برای خرید و سرمایه‌گذاری این ارز دیجیتال هستید، خدمات خرید و فروش ارز دیجیتال نیک پرداخت به صورت ۲۴ ساعته در اختیار شما خواهد بود.

خرید ارز دیجیتالفروش ارز دیجیتال

مطالب پیشنهادی

فهرست